Abilica PushUp Twister

Få maks ut av dine push ups. Kan brukes som faste push ups eller med rotasjon. Det roterende grepet gjør at armen roterer naturlig under øvelsen og at flere muskler i bryst, armer, skuldre og rygg aktiveres, samtidig som du styrker og stabiliserer skulderleddet. Kan også brukes som twistebrett for føttene samt at rotasjonen gir ekstra utfordring ved utfall. Du får 4 ting i en!

Last ned treningsprogrammet som PDF

Øvelser

1

Utfall

Antall repetisjoner: 12 x 3 på hvert ben

Trener: Forside lår og setemuskulatur

Stå med det forreste benet på twistebrettet. Sett det andre benet langt ut bak. Bøy begge bena ned til 90 grader i kneleddene. Pass på at tærne på det forreste benet alltid er foran kneet. Hold gjerne hendene i siden.

2

Pushups

Antall repetisjoner: 12 x 3

Trener: Brystmusklene, bakside arm, generelt overkropp.

Hold hendene på de roterende push up håndtakene og ha strak kropp (du kan gjerne gjøre øvelsene på knærne om det er for tungt å stå med strak kropp). Ha begge hendene rett ut fra brystet, gjerne ganske bredt for å få godt tak i brystmusklene. Beveg deg rolig ned til brystet er på høyde med hendene dine og press deg opp igjen. Prøv deg gjerne frem med å variere stillingen på hendene.

3

Smale pushups

Antall repetisjoner: 12 x 3

Trener: Bakside arm, bryst, generelt overkropp

Hold hendene på de roterende push up håndtakene og ha strak kropp. Smale push ups er en del tyngre enn vanlige push ups, og de fleste må derfor ha knærne i gulvet. Hold hendene i smal posisjon, dvs rett ned fra skuldrene. Beveg deg rolig ned til brystet er på høyde med hendene dine og press deg opp igjen.

4

Rotasjon

Antall repetisjoner: Ca 30 sekunder x 3

Trener: Løser opp i rygg og hofter

Stå med begge føttene på et twisterbrett. Bøy i knærne og twist fra side til side. Prøv deg frem med hvor mye du vil bøye i knærne, og hvor mye du vil vri fra side til side.