Abilica FoamRoller

Abilica FoamRoller er ett ypperlig verktøy for egenmassasje og som oppvarming før trening. Å rulle på en FoamRoller er bra for sirkulasjon og bidrar til å forebygge skader og øke bevegeligheten.

Les mer om Abilica FoamRoller

Last ned treningsprogrammet som PDF

Øvelser

1

Utside lår med FoamRoller

Tid: 1 min

Trener: Løser opp spenninger på utsiden av låret

Ligg på siden og plasser FoamRolleren rett ved hofteknoken. Rull rolig opp og ned til rett over kneet. Bruk armene til å stabilisere. For ekstra avlastning, sett albuen i gulvet og legg det øverste benet foran.

2

Leggene på FoamRoller

Tid: 1 min

Trener: Bakside legger

Legg FoamRolleren nederst på anklene rett ved achillesen og rull rolip opp fra ankel mot knehasen. For en hardere variant, legg beina oppå hverandre for mer trykk.

3

Brystryggen på FoamRoller

Tid: 1 min

Trener: Øvre del av rygg

Start ved å plassere FoamRolleren i midtre del av ryggen. Knærne bøyes og brukes aktivt til å lage bevegelse slik at rullen går opp og ned langs brystveggen. Rull fra mellom skulderblader til midt på ryggen. For å avlaste nakken, legg hendene bak hodet.

4

Forside lår på FoamRoller

Tid: 1 min

Trener: Forside lår, hoftebøyere og mage.

Legg FoamRolleren rett over kneet. Stabilisere med armene og hold en aktiv mage. Skyv med armene og rull i jevn bevegelse opp til hoftekanten. For lettere variant, legg albuene i gulvet.

5

Ryggstrekker på FoamRoller

Tid: 1 min

Trener: Avspenning i ryggsøyle og brystmuskulatur

Legg FoamRolleren langs ryggraden så hodet hviler på FoamRoller. Slipp hofta/rumpa ned og strekk armene ut til siden. Prøv å slipp skuldrene ned. Pust rolig ut og inn. Lukk gjerne øynene.