Abilica BalanceBoard Balansebrett

Abilica BalanceBoard balansebrett gir god balansetrening. Øvelser på balansebrettet gjør at du styrker ankler og knær. Brettet kan også brukes
som styrketreningsprodukt for å trene ben, sete og bryst.

Les mer om Abilica BalanceBoard

Last ned treningsprogrammet som PDF

Øvelser

1

Stå på balansebrettet med et eller to ben

Antall repetisjoner: Hold så lenge du klarer 3 ganger

Trener: Generell balanse.

Start med begge føttene på blansebrettet og finn balansen. Dersom du synes det er for lett løfter du opp den ene foten og står kun med et ben på balansebrettet.

2

Knebøy

Antall repetisjoner: 12 x 3

Trener: Forside lår og setemuskulatur

Stå med begge føttene oppå brettet med så bred avstand mellom bena som du klarer. Legg tyngden tilbake på hælene, skyv setet ut bak, strekk armene ut foran deg og sett deg ned så langt du klarer. Når øvelsene blir for enkle for deg kan du gjøre det samme på et ben av gangen, 12*3 repetisjoner på hvert ben.

3

Utfall med benet bak

Antall repetisjoner: 12 x 3 på hvert ben

Trener: Forside lår og setemuskulatur

Stå med det ene benet på brettet og sett det andre benet langt ut bak. Bøy begge bena ned til 90 grader i kneleddene. Pass på at tærne på det forreste benet alltid er foran kneet. Hold gjerne hendene i siden.

4

Push ups/armhevinger

Antall repetisjoner: 12 x 3, hvor du gjør 6 repetisjoner med den ene armen på brettet før du bytter arm.

Trener: Bryst og noe bakside armer og skuldre

Stå med strak kropp med den ene hånden på brettet (du kan gjerne gjøre øvelsene på knærne om det er for tungt å stå med strak kropp). Ha begge hendene rett ut fra brystet, gjerne ganske bredt for å få godt tak i brystmusklene. Beveg deg rolig ned til brystet nesten treffer gulvet og press deg så opp igjen.

5

Utfall med benet til siden

Antall repetisjoner: 12 x 3 på hvert ben

Trener: Setemuskulatur og innside lår, samt noe forside lår

Stå med det ene benet på brettet og sett det andre benet ut til siden. Jo lengre ut til siden du har benet, jo mer vil det ta på innsiden av låret. Legg tyngden tilbake på hælene og skyv setet ut bak. Strekk armene ut foran deg og sett deg ned så langt du klarer.

6

Flyver

Antall repetisjoner: 12 x 3 på hvert ben

Trener: Kjernemuskulaturen i mage og rygg

Stå med det ene beinet oppå brettet og strekk det andre ut bak deg. Tipp overkroppen fremover. Varier gjerne med å ha armene langs siden, fremover, ut til siden og ned mot gulvet.